Az ételitolerancia okozta problémákat máig sok kérdés övezi. Előadásunkkal szeretnénk segítséget nyújtani a szakmai partnereinknek és az aktív sport elhivatott képviselőinek.
Előadóink:
Az Omega Diagnostics ételallergiával és intoleranciával foglalkozó vezető orvos-biológiai kutatója. Az allergia és ételintolerancia szakértője, kiterjedt poszt-doktori kutatásai az allergiás betegségek kémiai mediátoraival és az IgG-közvetítette gyulladásos mechanizmusokkal foglalkoznak.
A funkcionális orvoslás jól ismert és egyik legtapasztaltabb képviselője az Egyesült Királyságban. Előadásait az allergia és ételintolerancia, a nyálhormonok, az emésztés patológiája és a mikrobiom témakörben tartja.
Több egyetem előadója, rendszeresen tart szemináriumokat, prezentációkat a szakemberek továbbképzésének részeként. Sok tudományos témában érintett és számos tudományos lapban publikál.
Elismert és tapasztalt teljesítmény táplálkozási szakértő, élsportoló, többszörös nemzeti és világbajnok. Számos különböző szintű, egyéni és csoport sportágban ért el kiemelkedő eredményeket többek között futballban, rögbiben, ökölvívásban, atlétikában és egyéb sportágakban.
A stratégiai táplálkozásra specializálódott az egészség és a teljesítmény optimalizálása érdekében. Nagy Britanniában szinte nélkülözhetetlen szerepet játszik a stratégiák kidolgozásában, atléták fejlesztésében, versenyhelyzetben lévő, világszínvonalú trénerek és tréner csapatok segítésében.
Több, mint 10 éve a professzionális élsportban szerepel. A sport táplálkozás diplomáját 2012-ben szerezte, majd 2020-ban megszerezte a mesterfokozatot is.
Előadás témakörök:
-
-
-
-
-
-
-
- A bél testmozgásra adott reakciója – bevezetés
- Étel-specifikus IgG antitestek és a bél áteresztőképessége
- Étel-specifikus IgG antitestek és a gyulladást előidéző folyamatok
- Az IgG közvetítette ételintolerancia hatása a test összetevőire és a testsúly beállítására
- Étel-specifikus IgG antitestek vizsgálata versenysportok esetén
- A teljesítmény optimalizálása egyénre szabott táplálkozással
- Esettanulmány – étel-specifikus IgG eredmények alkalmazása Rögbi Liga Világkupa alatt
- Stratégiák sportolók étel-specifikus IgG tesztelésének alkalmazására
- Esettanulmány – ökölvívás – étel-specifikus IgG tesztelés használata a súly és a testösszetétel beállításában
-
-
-
-
-
-
Időpont: 2021. március 9. 13.00 óra
Tervezett hossz: 90 perc